Andreea Kiseleff
Este realizator și producător de emisiuni la Radio România Muzical. A obținut titlul de doctor în muzică în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, cu o teză coodonată de renumita muzicolog Prof.univ.dr. dr.h.c. Valentina Sandu-Dediu. În calitate de cadru didactic asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, predă seminarul de Istoria muzicii româneşti ca asistent al Prof.univ.dr. Mihai Cosma. Prezintă de asemenea serii de concerte organizate de Radio România Muzical şi Orchestrele şi Corurile Radio.
Ca studentă a Universității Naționale de Muzică din București, a beneficiat de burse de perfecționare la Institutul de Muzicologie din Leipzig, Universitatea de Muzică și Artă Dramatică din Graz și renumita Agenție de management artistic „Konzertdirektion Schmid” din Hanovra.
Preocupările Andreei Kiseleff pentru zona muzicii româneşti datează din timpul studiilor universitare: în 2012 a publicat primul său volum: „Portretul unui muzician: Albert Guttman”, iar în 2014 a fost colaborator al Valentinei Sandu-Dediu pentru cartea „Victor Giuleanu: Un portret în documente și mărturii” (ambele apărute la Editura Muzicală).
A fost premiată la Concursul de muzicologie „Centenar Olivier Messiaen”, Concursul aniversar de muzicologie „Grigore Constantinescu” şi Concursul de critică muzicală „Mihail Jora” şi a obţinut Bursa de Excelență oferită de Fundaţia „Constantin Dumitru”.
Andreea Kiseleff a fost membru al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, asistent relaţii internaţionale în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secretar muzical în cadrul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar deschiderea spre alte domenii artistice a determinat-o să colaboreze cu IIPM Berlin-Zürich pentru spectacole montate în teatre din București, Berlin, Berna, Zürich.