Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România

Au trecut peste patru decenii de la înființarea în 1978 a COLEGIULUI CRITICILOR MUZICALI, sub egida Asociației Oamenilor de Teatru și Muzică (ATM). Din inițiativa președintelui, renumita actriță Dina Cocea, au fost reuniți în ATM un mare număr de oameni de cultură printre care, din breasla artei sunetelor, cunoscuți muzicologi, critici, redactori și reporteri muzicali capabili de a propune marelui public și în primul rând generațiilor tinere, a copiilor, sute de evenimente de anvergură în scopul lansării de numeroase talente, menite a fi formate educațional, precum și de a modela, de a călăuzi gusturile tuturor înspre marea muzică.

Ani de-a rândul, în numele acestor idealuri, au fost organizate prin COLEGIUL CRITICILOR MUZICALI (Smaranda Oțeanu-Bunea – secretar general, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Dumitru Avakian, Luminița Vartolomei, Ecaterina Stan, Constantin Georgescu ș.a.) gale ale tinerilor soliști (instrumentiști și cântăreți), festivaluri ale tinerilor dirijori, gale ale formațiilor camerale, ale ansamblurilor corale, numeroase concursuri de promovare a talentelor, festivaluri aniversare (precum „Enescu-Orfeul moldav”), workshop-uri la Tescani și în alte spații-simbol pentru muzica românească, recitaluri, concerte de orchestră, colocvii ale criticilor muzicali, conferințe, simpozioane  etc.

Prof. univ. dr. D.H.C. Grigore Constantinescu (1938-2020)

Fondată în 1990 de personalități notabile ale vieții muzicale românești precum: prof. univ. dr. dhc. Grigore Constantinescu (prim Președinte al UCRRM), criticii muzicali Smaranda Oțeanu-Bunea, Luminița Vartolomei, Dumitru Avakian sau reputatul om de radio și televiziune Iosif Sava, Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM – Musicrit) este organizația care a construit, de trei decenii încoace, adevărate edificii de promovare a valorilor muzicale în spațiul românesc. Folosind formula consacrată a concursurilor, galelor și festivalurilor, dar și instrumentele unei popularizări intense – prin emisiuni radiofonice și de televiziune, Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România a încurajat permanent carierele la început de drum și i-a onorat pe muzicienii din trecut căzuți în uitare, azi, eforturile UCRRM îndreptându-se cu preponderență, spre susținerea artiștilor independenți.

Sponsori

Parteneri