Ana Voinescu
Este muzicolog, redactor de emisiuni de radio la Radio România Muzical şi membru fondator al Centrului de educaţie timpurie prin muzică şi mişcare M.I.M.A.
Ca autor de Radio, Ana Voinescu a realizat zeci de emisiuni de muzică clasică, în special din repertoriul cameral-simfonic, iar în prezent este vocea care se adresează celor mai mici dintre ascultătorii Radio România Muzical semnând rubrica de autor Domnul DO, în care valorifică atât experienţa de peste 20 de ani în realizarea de emisiuni radio, cât şi formarea sa postuniversitară în pedagogiile active Dalcroze (Geneva) şi ORFF (Salzburg). Este un inedit format radiofonic care se adresează copiilor preşcolari şi care include în discursul moderatorului şi instrumente de percuţie în scopul de a-i familiariza pe copiii preşcolari cu noţiunile de bază ale muzicii şi de a-i aduce mai aproape de muzica clasică.
Pe lângă activitatea permanentă la radio, Ana Voinescu se dedică implementării unui nou concept de educaţie prin muzică şi mişcare, în România, bazat pe metode consacrate ale pedagogiei active (Orff, Dalcroze, Kodaly, în special) şi totodată este preocupată de îmbogăţiriea repertoriului românesc de cântece pentru copii, de calitate, realizând traduceri şi adaptări din folclorul internaţional. Între altele, semnază traducerea volumului „Cântecele lui Zelie”, compus de Anne-Claire Ray Bellet, pedagog al institutului „Jaques Dalcroze” din Geneva.
Muzician certificat la Institutul „Jaques-Dalcroze” din Geneva, Ana Voinescu este, de asemenea, cofondator al Asociației „Dalcroze România”.