Anca Ioana Andriescu
Anca Ioana Andriescu a urmat cursurile de pian la Liceul de Artă „George Enescu” din București – orașul ei natal.
Din perioada studiilor la secția de Muzicologie a Conservatorului bucureștean (absolvite în 1985) datează și primele colaborări profesionale în presa scrisă și vorbită.
Din 1982 începe activitatea la Radio, cu rubrici și cronici la diferite emisiuni care consemnau momente ale vieții muzicale din capitală și din țară, urmate apoi de cronici și studii de muzicologie apărute în revista Muzica și articole în diferite reviste culturale. Din 1984 s-a ocupat și de comentariul concertelor lunare derulate pe scena Sălii Mari a Ateneului Român sub genericul Studioul Tânărului Solist, gen de activitate care a continuat și în cadrul unor diferite manifestări desfășurate în București dar și în alte centre culturale din țară.
Premiului pentru debut în presă i s-a adăugat apoi Premiul pentru Critică muzicală primit în 1987 din partea Asociației Oamenilor de Teatru și Muzică din România (A.T.M.).
Lucrând o perioadă în cadrul echipei care coordona stagiunea Formațiilor Muzicale Radio, Anca Ioana Andriescu a devenit „titular” în Redacția Muzicală în 1991, realizând de-a lungul anilor emisiuni variate, pentru un auditoriu diferit: de la cei care urmăreau programul Cultural sau Actualități la cei care ascultau România Tineret – unde fluxul Politon Stereo (al cărui titular a fost de la început) a fost și premiat de UNCER. La România Muzical, activitatea radiofonică a cuprins coordonate diverse, de la prezentări de concerte LIVE la emisiuni complexe, de la analize comparative la interviuri de amploare cu personalități ale vieții muzicale.
În 2003, a făcut parte din echipa proiectului „Radio Broadcasting in a Media Converged World” (premiat la nivel european) contribuind astfel la realizarea primului post de Radio pe internet al SRR.