Bianca Nica
Absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (Canto classic), Bianca L. Nica este fondatoarea publicației digitale internaționale OPERA Charm Magazine (2020) – revistă ajunsă, în mai puțin de un an de existență, la un număr de peste 10.000 de urmăritori în mediul online și fructoase colaborări cu Teatro Regio din Parma, Fundația Puccini și  Centrul de studii pucciniene din Lucca (Italia).
Face jurnalism muzical în cei mai actuali termeni, realizând, de pildă, pe parcursul primului lockdown cauzat de pandemia COVID-19, tot pentru mediul online, peste 30 de interviuri în direct cu personalități precum: Riccardo Zanellato, Anna Pirozzi, Saioa Hernandez, Francesco Meli, Giampaolo Bisanti, Thomas Hampson, Luca Pisaroni, Aleksandra Kurzak, Nino Machaidze, Javier Camarena, Marco Spotti, Annalisa Stroppa, Ailyn Perez, Charles Castronovo, Angela Meade, Kristine Opolais, Samir Pirgu, Angel Blue, Jessica Pratt, Maria Jose Siri, Alisa Kolosova, Jennifer Rowley.
În lunile august-noiembrie ale anului 2020, tânăra jurnalistă a colaborat cu Teatro Regio din Parma, în calitate de stagiar al birourilor de presă și comunicare, secretariat muzical și planificare artistică, participând la organizarea celei de a XX-a ediții a prestigiosului Festival Verdi. Iar în lunile decembrie 2020 – ianuarie 2021, cu Istituto Studi Verdiani (Parma) pentru reconstruirea bibliotecii audio-video a spectacolelor verdiene din ultimii 20 de ani.
Pentru definitivarea lucrării sale de dizertație (master, Muzicologie) Bianca L. Nica a primit o bursă de cercetarea la Lucca, în Toscana.