Claudia Robu
„Deşi pregătirea mea muzicală aproape că paria pe o Cale deja bine pusă la punct, destinul a avut alt plan: Televiziunea Română. O altă viaţă. O altă partitură. Deloc uşor de interpretat.”, marturiseste Claudia Robu.
Începând cu anul 2005, paşii Claudiei Robu în televiziune au fost, pentru început, într-un crescendo care nu se împleteşte cu studiile muzicale. Mai precis, emisiunile: Universul credinţei (TVR1), Via sacra (TVR2), Matinal (TVR1), seria întâlnirilor cu mari duhovnici aflate sub titlul ‘Cărarea Împărăţiei’ (TVR1), redactor- apoi coordonator al Jurnalului Cultural (TVR Cultural).
Această experienţă i-a aşezat baza a ceea ce înseamnă Televiziune. Şi toate acestea, deloc întâmplătoare, tocmai pentru a fi pregătită pentru una dintre cele mai incredibile surprize: propunerea de a aborda emisiunile dedicate muzicii clasice, mai precis cele dedicate Operei. Deşi, nu fusese niciodată un deziderat pentru Claudia Robu. Însă „forţa destinului”…
De atunci, măsurile „noii partituri” au continuat cu emisiunea dedicată artei lirice – Intermezzo (TVR Cultural), cu Festivalul Internaţional „Vară magică”, Festivalul şi Concursul Internaţional „Hariclea Darclée”, Lumea şi Noi (TVR Internaţional – în care s-au reflectat întâlniri cu artişti lirici români care sunt cap de afiş ale celor mai importante scene lirice europene), cu Festivalul Internaţional „George Enescu” şi cu multe alte proiecte pe care le pregăteşte să iasă în curând la lumină, dedicate Operei.
A fost absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2003), secţia Canto – la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor. De asemenea se cuvine să amintim faptul că a fost premiantă a celor două concursuri naţionale: „Ionel Perlea” şi „Mihail Jora”, care erau organizate (cel puţin până în 2003) de către Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România.