Cristian Mihăilescu (n. 24.07.1944, Buzău)
Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, solist al Operei Naționale București pe scena căreia a interpretat peste 45 de roluri, în sute de spectacole.
Regizor de operă, a montat spectacole la Opera Națională București, Opera Națională Iași, Teatrul Național Târgu Mureș, Opera Brașov, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Opera Română Craiova, Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați. Regizor de notorietate internațională, a regizat în Japonia (Tokyo, Nagasaki), Franța (Toulon și Limoges), Italia (Pisa), Țările de Jos (Rotterdam), Bulgaria (Sofia, Ruse). A susținut masterclass-uri de regie de operă la Tokyo, Nagasaki, Saytama (Japonia), Beijing, Shanghai, Xiamen, Chengdu (China), Montreal, Toronto, Vancouver (Canada).
Ocupă funcția de director general al Operei din Brașov și al Operei din Constanța. Este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București.
A fost membru în juriile concursurilor internaționale de canto de la Montreal, Marmande (Franța), „Jullian Gayarre” (Spania).
A fost distins cu Premiul pentru regia spectacolului „Bărbierul din Sevilla” (Brașov), prezentat pe scena Festivalului „George Enescu”, „Regizorul anului”, decernat de Uniunea Compozitorilor pentru spectacolul „Otello”, Premiul Uniunii Criticilor Muzicali pentru „cel mai bun moment liric”, spectacolul „I Capuleti e I Montecchi”, Premiul pentru cel mai bun spectacol al anului – „La Traviata”(Opera Națională București), Premiul pentru management artistic, Premiul „Omul de cultură al anului”. A fost decorat cu titlul de cetățean de onoare al orașului Brașov, titlul de „Târgmureșan de onoare” acordat de Primăria orașului Târgu Mureș și Ordinul „Meritul Cultural”, în rang de Cavaler acordat de Președintele României.