Cristina Comandașu
Născută în 1976, realizator de emisiuni la Radio România Muzical din 1997, devenită una dintre personalitățile emblematice pentru acest post de radio. Din 2004, redactor șef Radio România Muzical și din decembrie 2017, manager Radio România Muzical. Absolventă în 2000 a Universității Naționale de Muzică din București, cu bursă de performanță, doctor în muzică al aceleiași instituții de învățământ superior (2008). Membră a juriului International Classical Music Awards (ICMA), unul dintre cele mai prestigioase la nivel european în domeniul producției discografice.
Emisiunile muzicale pe care le-a semnat au acoperit toate genurile publicistice și muzicale de la Radio România Muzical: de la rubrici la transmisiuni directe internaționale. Din 2005 realizează una dintre emisiunile de succes Radio România Muzical: În universul muzicii… cu personalități ale vieții culturale românești care iubesc muzica clasică. Din 2008, realizează emisiunea săptămânală Music box de actualitate discografică, devenită un reper pentru melomanii iubitori de actualitate. În prezent, se ocupă și de rubricile susținute de violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru la Radio România Muzical.
Cristina Comandașu este inițiatoarea și coordonatoarea proiectului național Ascultă 5 minute de muzică clasică, una dintre cele mai importante inițiative de promovare a muzicii culte în rândul publicului larg din România, desfășurat atât în spații neconvenționale, cât și în școli, unde în fiecare an, peste 220.000 copii ascultă muzică clasică grație acestei inițiative.
Este și inițiatoare și organizatoarea proiectului Moștenitorii României muzicale: recitaluri cu tinerii muzicieni valoroși ai României la Sala Radio, dar și o bursă care urmărește încurajarea tinerelor talente.
De-a lungul anilor, a scris constant în presă; în prezent, articolele ei legate de actualitatea discografică pot fi citite pe site-urile Dilema veche, adevarul.ro și liternet.ro.
Ca redactor șef și apoi manager Radio România Muzical, a avut ca obiectiv construcția unui post de radio modern, la standarde europene, un adevărat punct de intersecție pentru actorii vieții muzicale românești și internaționale. Studiile de audiență și aprecierile ascultătorilor și ale partenerilor externi din Uniunea Europeană de Radio confirmă îndeplinirea acestor obiective.