Cristina Lascu
După ce a absolvit Facultatea de Energetică, Cristina Elena Lascu, a urmat studii de arta actorului, susţinându-şi examenul de licenţă la UNATC în 1999. În 1994 a absolvit şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, fiind din acelaşi an redactor la Televiziunea Română unde a realizat documentare pe teme din domeniul teatrului şi al muzicii clasice, precum şi traduceri de filme şi opere din italiană, engleză, franceză, spaniolă („Otello” de Verdi, „La Cenerentola” de Rossini, „Tosca” de Puccini, documentare ca „Oraşele lumii”, „Minunile naturale ale Europei” sau cele despre marii regizori de film italieni: Fellini, De Sica, Pasolini, Bertolucci, Zefirelli, miniseria « Piazza di Spagna », seria de concerte-lecţii „Să învăţăm muzică” susţinute de Leonard Bernstein).
După ce şi-a susţinut doctoratul cu teza „Managementul sistemelor de comunicare audiovizuală în logică fuzzy”,  între 2006 şi 2010, a studiat regie de operă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, perioadă în care a fost şi editorul paginii de muzică clasică a revistei Time Out Bucureşti. Tot de atunci, a început şi colaborarea cu revista Plai străbun.
În perioada 2013-2014, a urmat un curs de specializare în management cultural la Academia Teatrului Scala din Milano, la finalul acestuia evoluând în spectacolul „Milano 1906. RicordiAccordi”.
A interpretat personajele Anna-Magdalena Bach din „Oratoriul Patimile după Mateişi Georges Sand din „Chopin şi romantismul muzical”, ambele spectacole fiind produse şi difuzate în direct de TVR 2. Timp de patru stagiuni, a colaborat cu Filarmonica „George Enescu” în cadrul proiectului „Stagiunea de Marţi Seara”, semnând atât textele dramatice cât şi regia unor spectacole de teatru şi muzică.
Din 1995, a fost reporter acreditat la toate ediţiile Festivalului Internaţional „George Enescu”.