Dan Ghineraru
Născut în anul 1980 la București, Dan Ghineraru a studiat pianul începând cu vârsta de 6 ani, urmând cursurile Liceului de Artă „George Enescu”, unde le-a avut printre profesoare pe Carmen Manea, Olga Szel și Marta Paladi.
Rezultatele obținute în anii de liceu au fost completate și de participarea la Olimpiadele Naționale cât și la concursuri internaționale precum „Citta di Stresa”. A urmat apoi cursurile Universității Naționale de Muzică din București – secția compoziție, unde a beneficiat de îndrumarea unor profesori precum Octavian Nemescu, Nicolae Coman și Liviu Dănceanu, obținând în anul 2005 diploma de master în Stil și limbaj compozițional.
Pe lângă lucrările de școală, unele dintre ele interpretate pe scena Ateneului Român și a Sălii Radio, a mai compus diverse lucrări camerale și pentru orchestră interpretate în cadrul unor evenimente private. Activitatea radiofonică, începută în anii studenției, însumează aproape 20 de ani în care a realizat aproape toate tipurile de formate – de la transmisiuni directe internaționale la emisiuni corale, de la matinale-live la portrete de compozitori, având și ocazia să participe la cursuri de formare profesională dar și în juriile unor concursuri naționale corale.