Florin-Silviu Ursulescu (n. 01.10.1945 – d. 16.09.2019)
În perioada studenției a inițiat și a condus împreună cu cunoscutul sau frate Octavian Ursulescu, popularul Pop-Club 303 al Politehnicii, cu prelegeri, audiții, recitaluri, comentarii ale topurilor internaționale. În cadrul acestuia, tot împreună cu fratele sau, a organizat primul festival național folk din România, în care au apărut Marcela Saftiuc, Mircea Florian, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, aflați la început de drum. FSU, așa cum va rămâne în memoria melomanilor, a înființat celebra pagină Top a revistei Săptămâna, coordonând și prezentând Galele anuale ale acesteia.
În aceeași perioadă a colaborat permanent la Radio România, la emisiunile muzicale de la sfârșit de săptămână – Radiorecording, De la 1 la 5, De la 3 la 7, pentru ca după 1989 să devină redactor la postul dedicat tinerilor ascultători (emisiunea Radio în bluejeans), unde a activat până la pensionare. A semnat sute de articole cu tematică muzicală în cele mai importante publicații și Almanahuri, a colaborat la câteva ediții ale Dicționarului enciclopedic cu informații din domeniu, a publicat cărți constând în biografii muzicale (Doru Stănculescu, Paul Polidor ș.a.).
A fost membru al secției de Muzicologie a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, fiind încă de la primul număr, din 1990, titular al rubricii Rock din revista Actualitatea Muzicală. De altfel, el a fost, indiscutabil, cel mai competent comentator și cunoscător al fenomenului rock autohton și internațional de la noi, fiind nelipsit, ca membru în juriu sau ca prezentator, de la toate festivalurile rock din România, multe fiind formațiile noastre care-i datorează lansarea.