Ioan Dobrinescu (n. 1960)
Născut în 1960, Ioan Dobrinescu a studiat vioara la Colegiul „George Enescu” din București și a absolvit compoziția cu Aurel Store la Universitatea de muzică din capitală. Printre maeștrii care i-au influențat cariera se numără compozitorii Liviu Rusu, Dan Constantinescu, Alexandru Pașcanu, Tiberiu Olah, Ștefan Niculescu și Vasile Spătărelu, precum și dirijorii Constantin Bugeanu și Ludovic Bacs.
După o scurtă perioadă la catedră, devine redactor la Actualitatea muzicală, revistă a UCMR şi, din 1991, redactor la Societatea Română de Radiodifuziune, unde a activat la diferite departamene redacţionale, realizând numeroase programe şi emisiuni muzicale. Din 2000 este şef al Comisiei de evaluare a înregistrărilor Radio şi din 1990, membru al UCMR.
Activitatea sa radiofonică a fost distinsă cu Premiul „Mihail Jora” al Uniunii Criticilor Muzicali şi Premiul Muzical oferit de Radio Brno în 1996.
De asemeni, Ioan Dobrinescu este și un compozitor apreciat, cu lucrări premiate, interpretate și publicate nu numai în România, ci și în Marea Britanie, Statele Unite şi Franța, în ultimii ani, principalul său domeniu de activitate fiind reorchestrarea creației românești clasice. Printre realizările care s-au bucurat de un mare succes în acest domeniu, se numără versiunile simfonice ale unor melodii românești celebre din perioada interbelică, proiect realizat împreună cu orchestrele radio; precum și Cântecele Unirii, în colaborare cu Corul Academic Radio, editate pe CD de Casa Radio.