Ivona Cristescu (n. 20.06.1946, Tecuci) – Vicepreședinte al  UCRRM
Absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” (Universitatea Națională de Muzică București), Ivona Cristescu și-a început activitatea în Televiziunea Română preocupându-se, încă din primii ani, de alegerea acelor subiecte care să  trezească interesul mai ales al telespectatorilor tineri, ce nu aveau o preocupare muzicală de zi cu zi. Astfel, transmisiile concertelor simfonice și camerale de la Ateneul Român  și de la Sala Radio, ale concertelor din Festivalul Internațional ”George Enescu” sau ale legendarelor concerte dirijate de Sergiu Celibidache la Ateneul Român  s-au transformat la TVR în adevărate sărbători muzicale, fiind prezentate de Ivona Cristescu într-un mod atractiv, cu interviuri și reportaje care l-au adus pe tânărul telespectator cât mai aproape de muzica pe care urma sa o asculte.
La Universitatea Națională de Muzică din București, Ivona Cristescu a realizat timp de trei ani ciclul de emisiuni „Maeștri consacrați, maeștri în devenire” un dialog între generații, în care alături de distinși profesori, au participat numeroși studenți la acea dată, astazi artiști  importanți. Apoi,  timp de 10 ani, a însoțit-o – ca moderator și om de televiziune pe soprana Georgeta Stoleriu în demersul acordării  Bursei ”Iolanda Mărculescu”.
Când s-a înființat OPERA COMICA PENTRU COPII, Ivona Cristescu a realizat în acest teatru, peste 30 de reportaje  difuzate de TVR – activitate pentru care a fost distinsă de două ori cu Marele Premiu pentru popularizarea succeselor respectivei instituții. De asemenea, Teatrul STELA POPESCU și apoi Teatrul Muzical AMBASADORII  au fost  proiecte la care Ivona Cristescu a participat cu emisiuni și reportaje.
Alte producții de referință pentru activitatea Ivonei Cristescu din TVR au fost ciclurile:”Maeștrii cântăreți ai Operei Române” (80 de episoade) și „Enescu, un destin moldav în universalitate”(5 episoade) – distins cu Premiul Uniunii Ziariștilor Profesioniști.