Liliana Staicu
Muzicolog și jurnalist, Liliana Staicu a absolvit cursurile Universității de Muzică din București – secția Muzicologie – în anul 1987 și, după o scurtă perioadă în care a activat ca profesor de muzică, a devenit membră a Redacției Muzicale Radio, făcând parte, mai apoi, din echipa care, în anul 1997, a pus bazele postului Radio România Muzical.
Parcurgând toate etapele evoluției ca jurnalist de radio, în cei peste 30 de ani de activitate, Liliana Staicu a semnat, în calitate de realizator, câteva dintre cele mai importante  și longevive emisiuni ale postului public –  „Politon stereo-Muzica înainte de toate!”, „Fonoteca de folclor”, „5 întrebări și un premiu”, „Olimpiada melomanilor”, „Preludiu la după-amiaza unui meloman”, „Portret nonconformist” sau „Staruri fără frontiere”, pe lângă o serie întreagă de transmisiuni directe ale celor mai importante evenimente muzicale naționale și internaționale, între care și Festivalul Internațional „George Enescu”. A semnat cronici de concert în revista Actualitatea muzicală, în ziarul Festivalului Enescu și în alte publicații de profil.
Din anul 2007 a devenit Redactor șef și, mai apoi, manager la postului Radio România Muzical, iar din 2017 a preluat și conducerea Direcției Formații Muzicale Radio, departament care include șase ansambluri de prestigiu ale vieții muzicale românești. A fost membră în Grupul de Cultură al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) iar, în prezent, face parte din Grupul de lucru la nivelul aceleiași structuri europene dedicat ansamblurilor muzicale radio.