Marina-Raluca Nedelcu
Preocupată de descoperirea celor mai potrivite formulări în prezentarea muzicii clasice, Marina Nedelcu este unul dintre jurnaliștii postului Radio România Muzical extrem de apreciați.
A absolvit Liceul de artă „G. Enescu” din Bucureşti (1987) – pian principal, apoi Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti (1994) și, ar fi continuat să predea pian, dacă nu ar fi intervenit pasiunea pentru Radio, îndreptând-o pentru început spre Radio „Horion” – din Craiova.
Revenită în București, Marina Nedelcu a început o frumoasă colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune – Redacţia Muzicală, secţia Simfonic-Cameră (1996) continuată în prezent, sub tutela postului Radio România Muzical. A debutat la microfon, cu rubrica Jazz in Time în emisiunea Politon, realizată de Anca-Ioana Andriescu. A învățat toate secretele radioului, urmând diferite cursuri de perfecționare, ca de pildă cel susținut de Alexander Zeitelhack – formator „Deutsche Welle”.
Dintre numeroasele seriale, emisiuni speciale și generice care au purtat de-a lungul timpului semnătura Marinei Nedelcu la Radio România Muzical, amintim: Jazz a la cart (din 2012), Armonii preclasice (din 2013), CD review, Preludiu la după-amiaza unui… meloman (1997–2010), Rostiri paralele (muzică /poezie/teatru), Aleşii muzelor, Amprente, Barocmania, Eurojazz, Handel 250, Haydn 200, Instantanee sepia, Orizonturi jazzistice, Staruri fără frontiere, Variaţiuni interpretative, Un week-end, un compozitor, Lumină lină – emisiune pascală, emisiuni de Crăciun, la care se adaugă numeroase reportaje și interviuri.
În anul 2007, Marina Nedelcu și-a descoperit o nouă pasiune, modelajul în lut. Așa că a urmat cursuri de artă la Galeria „Basil” din București (clasa Fabiana Dima) și a început să participe din anul 2013 la expozițiile anuale realizate de Galeria „Basil”.