Mihaela Doboș (n. 5 ianuarie 1949)
Absolventă în 1972 a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de compoziție, muzicologie, dirijat cor (în cadrul căreia a urmat și o a doua secție, cea de pian –pedagogie instrumentală), și-a desfășurat întreaga activitate la Radiodifuziunea Română. Indiferent de calitatea profesională deținută s-a afirmat ca autor de emisiuni în domeniile de muzică corală și simfonică.
În perioada 1990-1996 a fost redactor șef al Redacției muzicale pentru ca pâna la încheierea activității sale în anul 2007 să ocupe, prin concurs, poziția de director al Radio România Muzical, primul post de muzică clasică din România.
A inițiat și a coordonat direct, până la finalizare, proiecte de mare anvergură ca Festivalurile Internaționale „Frederic Chopin” și „Dinu Lipatti”, Concertul extraordinar „Marin Constantin-75”, ciclurile de recitaluri „Generația Mileniului III”, „Radio România Muzical în sprijinul celor mai talentați copii orfani” etc. A promovat permanent creația națională și compozitorii autohtoni inițiind serii de emisiuni, recitaluri, concursuri și coordonând activitatea de înregistrări pentru fonoteca radioului ale opusurilor celor mai importanți artiști români din toate perioadele de creație și toate generațiile. Este membru fondator al Fundației Medicina și Muzica, membru al UZPR din 1993.
Timp de cca. 10 ani, a fost coordonatorul general la nivelul întregii instituții Radio Romania, al tuturor activităților de promovare, reflectare a agendei complete a edițiilor Festivalului Internațional „George Enescu”.
Cei aproape 35 de ani de radio au însemnat și participări la evenimente muzicale internaționale (ediții ale Festiv. de la Tours-Franța și ale Concursului „Regina Elisabeta”- Bruxelles –Belgia), dialoguri cu omologi din țări precum Belgia, Franța, Ungaria – toate reflectate prin corespondențe, interviuri, emisiuni complexe difuzate la posturile România Actualități, România Cultural, România Muzical și în articole publicate de revistele Muzica, Actualitatea muzicala, Melos, Panoramic –Radio.
A fost distinsă cu numeroase diplome, premii, medalii, dintre care amintim Premiul „Mass Media” oferit de UCRRM (1993), Premiul Criticii Muzicale (2000, 2002); UZPR: Diploma de Excelență (1998); Președinția României: Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2003) etc.