Mihaela Pletea
Este redactor la Editura Universității Naționale de Muzică București, unde se ocupă cu editarea și redactarea textelor despre muzică. Factorul declanșator al pasiunii sale pentru muzică a fost Corul de copii al Operei Naționale București. Mai târziu, a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Canto clasic, la clasa profesoarei Silvia Voinea. Ulterior, a susținut numeroase concerte și recitaluri, în țară și în străinătate, alături de personalități marcante ale spațiului muzical românesc, precum Grigore Leșe, Emil Vișenescu, Mihaela Vosganian, Liliana Iorgulescu.
Pregătirea muzicală temeinică a fost suportul fidel în devenirea ei, așadar fiecare carte pe care o parcurge îi deschide noi orizonturi, pentru că volumele redactate abordează tematici muzicale variate: Clavecinul în muzica franceză din secolele 17-18 de Ogneanca Lefterescu, Mit seducție mister. Repere ale feminității în opera barocă de Angela Șindeli, Opera Năpasta de Sabin Drăgoi – incursiuni analitice în scriitura corală de Darius-Divian Iordănescu, Metodă de corn de Cristian Borcan, Violoncelul solist în literatura concertantă romantică de Octavian Lup.
Activitatea ei redacțională se extinde și dincolo de Editura UNMB: a făcut parte din echipa de organizare a conferinței muzicologice internaționale IMS-RASMB 2019, intitulată Musical and Cultural Osmoses in the Balkans, dar și din echipa de redacție a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi.