Monica Gurău-Mihalache
Născută în anul 1971 (5 mai), Monica Gurău-Mihalache a absolvit Secția de Muzicologie a Universității Naționale de Muzică din București (1994) și are un master în domeniul Sinteză muzicologică (2002). Este angajată a Societății Române de Radiodifuziune din 1996, timp de 6 luni redactor la DSTL „Antena Bucureştilor” și apoi, pe rând, redactor și realizator la Departamentul emisiunilor muzicale, secţia estetică şi iniţiere muzicală. Din 2013, a devenit realizator în cadrul redacţiei Actualităţi muzicale a postului Radio România Cultural.
Experiența sa ca om de radio include interviuri, emisiuni educative, transmisiuni directe de concert, programe muzicale. Cel mai cuprinzător și divers ciclu de emisiuni consacrat creației contemporane a devenit un volum publicat în 2013 la Editura Muzicală, cu titlul „Muzica între prezent și viitor”. Dintre zecile de interviuri cu personalități artistice dintre cele mai importante trebuie menționate câteva: Elisabeth Leonskaja, Nelson Goerner, Mihaela Ursuleasa, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Ilarion Ionescu-Galați. Între colaborările concretizate prin consistente serii de emisiuni educative se numără cele cu muzicologul Francisc Laszlo și cu compozitorul Dan Voiculescu.
A publicat, de asemenea, cronici și interviuri în revistele: Radio Romania, Melos, Actualitatea muzicală, Musicology today. Este membră a Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România, din 2015 membră UCMR și din 2016 președinte al Asociației cultural-educative Fortissimo.