Olga Dăescu (n. 08.10.1949)
După absolvirea Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, în anul 1972, este repartizată la Radiodifuziunea Română, unde activeaza  neîntrerupt până în 2007. La secția de Actualități muzicale realizează cicluri de emisiuni precum Tineri pe scena de concert, Aplauze pentru tineri, Avancronica muzicală, Cronica muzicală. În paralel a efectuat transmisiuni săptămânale din sălile Filarmonicii „G. Enescu” și ale Radiodifuziunii Române.
A urmărit viața muzicală a țării realizând reportaje și transmisiuni de la festivalurile organizate de filarmonicile din marile orașe. În perioada 1979-1983 a realizat ciclul de emisiuni Chemările capodoperelor la care au colaborat mari personalități ale culturii și științei românesti (Corneliu Baba, Serban Țițeica, Zoe Dumitrescu Bușulenga, Ștefan Milcu, Ioan Alexandru etc). Emisiunile au fost reluate în 1990.
După 1990 lucrează la secția Muzică simfonică și de cameră, fiind pentru o perioadă sef de secție.
A fost în echipa de debut a postului Romania Muzical unde a coordonat zona de actualitate și a realizat ciclul de emisiuni Invitație în salonul meu muzical.
La Romania Actualități a realizat emisiunile Melo de la 3 la 4, Terra musica, Noaptea melomanului și a colaborat, încă din primii ani, la radioprogramele De la 1 la 3,Orele serii apoi Matinal, Noapte albastră.
La Romania Cultural a susținut emisiunile în ciclul Star și muzică și a fost pentru o perioadă coordonatorul muzical al postului.
A colaborat și cu România Tineret unde a contribuit cu rubrici substanțiale la radioprograme sau a realizat emisiunea muzicală în ciclul 7 zile 7 arte.
A fost alături de formațiile muzicale ale Radiodifuziunii în turnee în Italia, Spania, Bulgaria, Cipru, Anglia realizând comentarii transmise în direct în radioprogramele posturilor nationale, dar și reportaje ample în care erau incluse interviuri cu personalități participante la evenimentele respective. Este membră o Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.