Radu Mihalache
Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Muzicologie, şi de 10 ani activează în presa de specialitate, profitând de orice ocazie pentru a vorbi despre subiectul care îl pasionează: muzica, sub toate formele ei, fie ea clasică, pop, rock, jazz, muzică de film sau muzică de teatru. În perioada 2011 – 2018 a activat la Radio România Muzical, unde a realizat şi prezentat cronici, recenzii, reportaje, grupaje informative şi numeroase emisiuni. A creat rubrica De atunci şi de acum, dedicată descoperirii punctelor comune dintre muzica clasică şi cea pop, dar şi emisiunea Note din Filme.
În 2018 a prezentat Concursul Internaţional „George Enescu”, iar în 2019 a colaborat cu postul Trinitas TV pentru a realiza „Interviurile Festivalului” şi Agenda prestigiosului eveniment. Radu este de asemenea şi un frecvent colaborator al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti, pentru care realizează textele caietului program, interviurile festivalului, dar și relația cu presa.
Radu Mihalache este și lector invitat al Fundației „Calea Victoriei”, unde realizează mai multe cursuri dedicate Istoriei Muzicii. Din 2014 s-a dedicat şi activităţii de compoziţie, scriind muzică originală pentru teatru, dar şi pentru alte medii artistice. Printre instituţiile cu care a colaborat se numără Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti, „Teatrelli”, Teatrul „Nottara”, Teatrul „Gulliver” din Galaţi, Teatrul „Jean Bart” din Tulcea. Printre regizorii cu care a lucrat îi regăsim pe Phillipe Besson, Puiu Şerban, Diana Lupescu, Radu Gabriel şi mulţi alţii.