Rodica Sava (n. 1.05.1949 – d. 18.09. 2010)
S-a născut în satul Căpeni de lângă orașul Baraolt, județul Covasna. În anul 1967 a absolvit cursurile Liceului teoretic „Iacob Mureşianu” din Blaj, iar între anii 1967-1972 a studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, astazi Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti (Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală). În 1972 a primit repartiție la Radioteleviziunea Română inițial ca redactor, mai târziu devenind realizator de emisiuni și redactor șef adj. în cadrul Redacţiei Muzicale a Societății Române de Radiodifuziune. Din anul 1993 a conceput și realizat seria de emisiuni – transmisii directe cu public Muzicieni de azi… muzicieni de mâine în forma unor recitaluri și concerte săptămânale desfășurate în Studioul „Alfred Alessandrescu”, precum și în Studioul „Mihail Jora”. Vreme de 17 ani, sute de tineri au oferit melomanilor, și nu numai, dragostea și talentul lor pentru arta celor șapte sunete măiastre, tineri proveniți mai ales din instituțiile românești de  învățământ muzical. Dintre ei, de notorietate mondială au devenit violonistul Remus Azoiței, mezzosoprana Ruxandra Donose, soprana Ana Camelia Ștefănescu, pianista Alina Elena Bercu.
Rodica Sava a consemnat fiecare eveniment în cartea Un vis împlinit Muzicieni de azi… muzicieni de mâine (București – 2008). Începând cu anul 1998, aceasta a fost numită Director artistic al Festivalului Naţional „Tinere talente” de la Râmnicu-Vâlcea, eveniment cultural de anvergură; cunoscută este și contribuția sa la afirmarea tinerilor dirijori prin intermediul Festivalului Internațional de la Bușteni și Sinaia. Parte dintre manifestările elevilor și studenților virtuozi au fost transmise, în direct, la Radio România Cultural, la TVR Cultural și TVR Internațional.
Ca jurnalist a semnat reportaje ale unor evenimente muzicale petrecute în Franța, Elveția, Marea Britanie, Grecia, Austria, Bulgaria, Cipru, S.U.A., Canada, a colaborat la publicații precum: Muzica, Actualitatea muzicală, Melos, Revista Radio România, Contemporanul, România literară. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România i-a acordat Premiul de excelență și Ordinul Ziariștilor – clasa I; a mai fost distinsă cu Diploma și Premiul „Mass Media” din partea Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali „Mihail Jora” din România, Premiul „Continuitate” și Premiul „Provocare jurnalistică” acordate de Societatea Română de Radiodifuziune – canalul Radio România Cultural, Diploma de excelență a Muzeului Național Cotroceni.