Sebastian Crăciun
Din anul 1999 este redactor muzical, iar din anul 2013 realizator muzical la Radio România. A participat ca jurnalist la festivaluri cu renume, dintre care amintim: Festivalul Internaţional „George Enescu” (9 ediţii), Festivalul Artelor de la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet de la Braşov (3 ediţii), Festivalul „Vacanţe muzicale” de la Piatra Neamţ (5 ediţii), Festivalul „Eurojudaica” de la Sibiu, Festivalul „ProEtnica” de la Sighişoara (2 ediţii), Festivalul „IconArts” de la Cisnădie (8 ediţii), Festivalul Internaţional de WorldMusic de la Mamaia.
A fost invitat în juriile concursurilor: „Rădăcini” (Braşov – 2008), „Pro Piano” (București – 2016), „Romania” (Tokyo – 2013 și 2015).
Pentru activitatea sa a primit distincții importante, precum: Premiul „Iosif Sava” – decernat de Radio România Cultural – pentru realizarea emisiunii Tentaţii Muzicale (2000), Premiul Clubului Român de Presă – secţiunea interviu (2008), Premiul Uniunii Criticilor Muzicali pe anul 2010 în cadrul Galei Premiilor Forumului Muzical Român – pentru organizarea proiectelor „Stagiunea Muzicală la Palatele Brâncoveneşti” şi Concursul „Drumul spre celebritate” (2011).
Din anul 2010 este expert independent în comisia naţională de evaluare a Proiectelor culturale a AFCN. În perioada 2011 – 2013 a fost expert independent în cadrul comisiei de evaluare a Proiectelor culturale din cadrul Programului „Cantemir” a ICR. Din decembrie 2012 este Preşedinte al Asociaţiei Cultural Sportive „Pro Valores”.
Din anul 2009 organizează evenimente culturale de prestigiu: „Stagiunea Muzica la Palatele Brâncoveneşti” (Palatul Mogoşoaia), „Mogosoaia ClasicFest”, Festivalul „Armonii poetice” (Palatul Mogosoaia), Proiectului cultural de educaţie muzicală „Lunaria”, Turneul National „Romania Underground – Muzică în Salinele Romaniei”, Inițiator și organizator al Turneului Național „Pianul cu poeme”, Turneul Național „Armonii”, Stagiunea „Sunetul muzicii” (Castelul Peleş), Concursul „Drumul spre celebritate” (Palatul Mogoşoaia), Turneul Naţional „Muzica în Palatele României”, Turneul Naţional „Citadele culturale”, Concursul Internațional de Canto „Florica Cristoforeanu”, Concursurile Internaționale de Arte Plastice „Ionel Perlea”, „Martha Bibescu” și „Citadela artelor”.
În anul 2009 a publicat volumul de interviuri cu muzicieni din diaspora – „Regăsire” (Editura Babel, Bacău).