Vasilica Stoiciu – Frunză (n. 7.03.1960- Bicaz, județul Neamţ)
Muzician cu pregătire universitară muzicologică, pianistică şi managerială, Vasilica Stoiciu-Frunză şi-a clădit activitatea artistică pe trei domenii distincte: consultant artistic la Opera Naţională Română din Iaşi (1990-2012), pianist colaborativ şi cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi.
În cei 22 de ani de implicare în mecanismul de organizare artistică a Operei ieşene, a generat idei novatoare, creative, apreciate la superlativ de specialişti şi public. Și, la fel de apreciate au fost toate evenimentele muzicale de anvergură publică în care Vasilica Stoiciu-Frunză s-a implicat, atât în Iași cât și în orașul său natal. Este director artistic al Concursului „Emanuel Elenescu” de la Piatra-Neamţ.
Timp de 25 de ani a fost cadru didactic asociat la Universității Naționale de Muzică „G. Enescu” unde, din toamna anului 2016, are calitatea de conferenţiar universitar pianist colaborativ și și-a finalizat studiile cu un Master în domeniul „Management şi antreprenoriat artistic” și cu un doctorat sub îndrumarea prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.
Ca parteneră de recital, Vasilica Stoiciu s-a arătat permanent preocupată de îmbogăţirea repertoriului împreună cu interpreţi valoroşi, instrumentişti şi cântăreţi de operă, precum: mezzosoprana Viorica Cortez, sopranele Elena Moșuc și Sorina Munteanu, tenorul Florin Diaconescu, baritonii Ștefan Ignat și Florin Estefan, basul Emil Crăsnaru, violonistul Florin Ionescu-Galați sau flautistul Florin Leonte. Numeroasele înregistrări muzicale, interviurile radio, tv. şi din presa scrisă, cronicile, sunt mărturii ale nivelului artistic înalt şi de înţelegere intelectuală a căilor de comunicare şi modelare umană prin arte.