Skip to main content

Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM – Musicrit) lansează tinerilor muzicologi invitaţia de a participa la Concursul Național „Mihail Jora” – secţiunea Critică muzicală.

Tradiția competiției fondate la inițiativa regretatului Prof. univ. dr. D.H.C. Grigore Constantinescu în 1991 – anul sărbătoririi centenarul nașterii marelui muzician Mihail Jora, continuă în acest an cu accent pe formarea și promovarea tinerei generații de critici muzicali, un obiectiv pe care Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România îl consideră deosebit de important în activitatea sa.

Condiții de participare:

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-32 de ani de origine română (inclusiv cetățenii Republicii Moldova) sau care au studiat la Universități din România.

Cerințe:

  • trei cronici nepublicate anterior, cu dimensiuni de max. 5000 de semne (cu spații):
  1. concert simfonic, cameral, recital instrumental (din stagiunea curentă)
  2. operă, operetă, recital vocal (din stagiunea curentă)
  3. carte muzicală / disc
  • fișa de înscriere disponibilă pe site-ul musicrit.ro.

Premii:

  • Premiul I 3000 lei
  • Premiul II 2000 lei
  • Premiul III 1000 lei

*Cronicile premiate vor fi preluate de publicații de specialitate din țară și online

Înscriere:

  • Cele trei materiale și fișa de înscriere pot fi trimise pe adresa de e-mail ucrrm@musicrit.ro până pe data de 5 decembrie 2023.

Câștigătorii desemnați de un juriu format din personalități din domeniul muzicologiei și criticii muzicale autohtone vor fi anunțati pe siteul-ul www.musicrit.ro în data de 14  decembrie 2023. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul Galei Premiilor Musicrit din 14 ianuarie 2024, desfășurată la Ateneul Român din București și transmisă în direct la Radio România Muzical și TVR Cultural.