Costin Popa – vicepreședinte al UCRRM
Costin Popa este critic muzical, publicist, vicepreședinte al Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor – Secția de Muzicologie și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Este autor a 12 volume de critică muzicală, interviuri în domeniile operei, muzicii simfonice și de cameră, al monografiei tenorului Ludovic Spiess, al „Dicționarului critic (și sentimental) de artiști lirici” și a peste 1000 articole critice publicate în presa de specialitate scrisă și electronică, din țară și străinătate. Este blogger la Adevarul.ro. A fost redactor-șef al revistelor Melos și Opera/Melos din 1991, realizator de emisiuni și colaborator la Radio România Muzical, de la înființare, 1997, expert promovare la Universitatea Națională de Muzică din București, membru al juriilor la 25 de concursuri naționale și internaționale de canto, a susținut comunicări științifice la Brăila, București, Constanța, a moderat Simpozioane de Muzicologie la Cluj-Napoca.
A fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, conferit de Președintele României (2004), a obținut Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (2020), alte zece premii de critică muzicală și publicistică (1996-2019), Ordinul Ziariștilor – Clasa I (aur) conferit de Uniunea Ziariștilor Profesioniști (2007) și Diplome de excelență ale juriilor Concursurilor Internaționale de Canto „Vox Artis”, Sibiu.