Monica Isăcescu-Lup
Născută la București, a parcurs toate treptele pregătirii universitare până la obținerea titlului de Doctor în muzică, sub tutela prof. Valentina Sandu-Dediu.
Din anul 1998, a devenit colaborator și ulterior realizator și producător la Radio România Muzical,  ocupându-se de transmisiuni directe de concerte naționale și internaționale, emisiuni de actualitate muzicală, interviuri cu personalități muzicale de pe scena internațională, emisiuni-maraton, fluxuri zilnice, emisiuni-magazin de informație muzicală/culturală etc. În anul 2011, a primit titlul de „Profesionist de excepție”, acordat de postul de radio.
A fost coordonatoare (împreună cu Ștefan Costache) a proiectelor Zilele Lipatti 2010, Zilele Lipatti 2012, Campania Vino și cântă” 2012, 65 de ani fără Dinu Lipatti, Lipatti – Restituiri (ce a cuprins și realizarea site-ului www.dinulipatti.org, singurul site românesc dedicat lui Dinu Lipatti, în limbile română, engleză și franceză), Mihail Jora – Timpul care apropie 2021, Case de muzicieni 2021.
A participat la numeroase Simpozioane naţionale şi internaţionale de muzicologie și a publicat articole, cronici şi recenzii în reviste culturale.
Co-autoare a volumului Dinu Lipatti – Muzicianul în imagini, alături de Ștefan Costache, Orlando Murrin și Mark Ainley, Editura Institutului Cultural Român, 2020. Co-autoare a volumului: Ghid Bibliografic –  Muzica românească din ultimii 50 de ani reflectată în Revista Muzica, Editura Opus, Bucureşti, 2001. A îngrijit volumele de Corespondență a lui Dinu Lipatti apărute la Editura Grafoart, 2017.
În anul 2010, a fost distinsă cu Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România pentru Festivalul “Zilele Lipatti”.